RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Перша за 5 років: НАТО та ЄС підписали декларацію, яка враховує російську загрозу

У вівторок, 10 січня, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який раніше розповів про найшвидший шлях закінчення війни, президент Європейської ради Шарль Мішель та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у Брюсселі підписали вже третю за рахунком спільну декларацію про співпрацю. європейських держав і військово-політичним блоком.

Як зазначається у повідомленні Північноатлантичного Альянсу, цей документ став першою спільною угодою з 2018 року.

Глава НАТО Єнс Столтенберг наголосив на важливості співробітництва між НАТО та ЄС у контексті зміни ситуації в галузі безпеки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Важкі танки для ЗСУ і не тільки: головне з виступу Столтенберга щодо війни в Україні

Він наголосив на необхідності зміцнювати партнерство між ЄС та НАТО та підтримку України.

Столтенберг також підкреслив, що партнерство між НАТО і ЄС стане ще важливішим, як тільки Фінляндія та Швеція стануть повноправними членами Альянсу.

Після їхнього вступу НАТО захищатиме більшу, ніж будь-коли, частину території та 96% громадян у Європейському Союзі, - наголосив Столтенберг.

Згідно з підписаною декларацією, ЄС і НАТО сконцентруються на зростаючому геостратегічному суперництві, проблемах стійкості та захисту критично важливих інфраструктур. Крім того, підписанти взаємодіятимуть у галузі нових технологій, космосу, наслідках зміни клімату для сфери безпеки, іноземного втручання та маніпулювання інформацією.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія готується до затяжної війни в Україні, тому країни Альянсу, які підтримують Київ, повинні продовжувати посилати зброю, поки президент РФ Володимир Путін не зрозуміє, що "не може перемогти на полі бою. ".