RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У всіх має бути порівну: наскільки справедливо відключають світло в Києві

Внаслідок обстрілів російськими окупантами критичної інфраструктури України НЕК Укренерго доводить обмеження обсягів електроенергії до операторів систем розподілу кожної області. При цьому деякі споживачі скаржаться на несправедливість відключень світла.

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко пояснив, як відбувається розподіл електроенергії у Києві та опублікував інфографіку на Facebook-сторінці.

За його словами, після повідомлення даних про обмеження обсягів електроенергії в столиці, задачею ОСР є рівномірно розподілити її між споживачами.

Читайте також: А чи є вдома світло? Учні київського ліцею створили корисний чат-бот

Жителі столиці, за винятком об'єктів критичної інфраструктури, розподілені за трьома групами, а кожна група розбита на 10 підгруп або груп ліній. При цьому, і групи, і підгрупи формуються відповідно до потужності, а не до кількості будинків – наразі, на кожну чергу зараз орієнтовно припадає 35-45 МВт.

"Кожен окремий стовпчик - це група ліній. Цифра на стовпчику - це відсоток часу, протягом якого ця підгрупа ліній була зі світлом минулого тижня. Так ми бачимо, що по підгрупах відключення відбуваються досить рівномірно. Звісно, є відхилення, але різниця між підгрупами загалом не є суттєвою. За такої кількості споживачів, локальних аварій та інших деталей розподіл виглядає нормальним", - наголосив гендиректор Yasno.

Раніше ми писали, що у ДТЕК вигадали, як поступово відключати світло для всіх.