RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Київські школярі повертаються за парти: коли дітей повернуть до шкіл

У Києві завершилися довгі зимові канікули. 30 січня столичні школи поновили роботу.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, інформує пресслужба КМДА.

Читайте також: Незламний педагог: мережу вразила вчителька, яка вела онлайн-урок просто неба на знеструмлених вулицях Києва

За його словами, 97% шкіл Києва, які мають укриття, відновлюють навчання у змішаному форматі.Тобто функціонуватимуть як онлайн, так і офлайн. Зокрема, у класах за парти сядуть близько 117 тисяч школярів.

Також посадовець розповів, що під час зимових канікул у навчальних закладах проводили додаткові роботи із облаштування укриттів. На сьогодні отримати прихисток можуть більш ніж 189 тисяч осіб. Це на 42 тисячі більше, ніж було на початку навчального року.

Окрім того, фахівці перевірили готовність шкіл до другого семестру.

"Особливо звертали увагу на пошкоджені під час повітряних атак школи. Хочу зазначити, що вони готові приймати учнів. Опалення підключене, персонал проінструктовано на випадок нових небезпек. Крім того, провели роботи, які мають забезпечити якісне і безперебійне підключення до інтернету", - зауважив він.

При цьому завдяки тривалим зимовим канікулам школам Києва вдалося істотно заощадити на опаленні та витратах на електрику, додав Мондриївський.

Раніше ми писали, що КМДА ухвалила історичне рішення щодо навчальних закладів Києва.