RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Надто голосно для навчань: у Київській області чути звуки стрілянини

У понеділок, 13 лютого, мешканці Бучі Київської області почули звуки вистрілів, однак про військові навчання сьогодні не оголошували.

Про це повідомили в місцевому телеграм каналі "BUCHA LIVE".

Зазвичай у Київській обласній військовій адміністрації попереджають про проведення навчань для українських військових, звуки від яких можуть почути в населених пунктах, наприклад, у Бучі, проте 13 лютого такого попередження не було.

Читайте також: Малював Путіна за ґратами: художник із Італії створив графіті у Бучі та Ірпені

Дехто в коментарях написав, що за весь період проведення військових навчань поблизу Бучі вони не чули подібних звуків, які нагадують стрілянину з різних видів озброєння. Натомість інші зазначають, що вчора, 12 лютого, у Гостомелі знімали фільм і говорили про можливість використання звуків вистрілу автоматів і вибухів мін тощо.

Також повідомляється, що звуки стрілянини чути й у Ворзелі.

Водночас варто зауважити, що на Київщині регулярно проходять військові навчання для українських захисників, тому, найімовірніше, звуки спричинені саме роботою військовослужбовців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експрем'єр Великобританії Борис Джонсон відвідав у Бучі місце масового поховання жертв від рук і снарядів російських окупантів.