RU  UA

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90

Новини

1 жовтня

Всі новини

У Києві вшанували пам'ять загиблого журналіста Махова: фото

У четвер, 16 лютого, у День військового журналіста, у Святошинському районі Києва люди зібралися аби вшанувати пам'ять журналіста Олександра Махова, який у травні загинув у Харківській області у бою з російськими окупантами.

Кореспондент "Апострофа" побував там та зробив фото.

У жовтні вулицю Жолудєва у Святошинському районі перейменували на честь Олександра Махова. Саме там і зібралися люди з квітами та лампадками, аби вшанувати його пам'ять. У заході брала участь наречена Махова Анастасія Блищик, також журналістка. На одному з будинків вулиці встановили пам'ятну дошку.

Читайте також: У Києві перейменували вулицю на честь загиблого на війні журналіста

Нагадаємо, Олександр Махов був військовослужбовцем 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Він загинув під Ізюмом 4 травня, віком 36 років. Працював на каналах "Україна" та "Україна 24". Журналіст, уродженець тимчасово окупованого Луганська, служив добровільно у Збройних силах України та брав участь у антитерористичній операції на Донбасі. Також Махов висвітлював евакуацію людей із охопленого коронавірусом китайського Уханя. Його поховали на Берковецькому цвинтарі у Києві.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві, в рамках перейменування вулиць, назви яких якимось чином пов'язані з Росією та її сателітами, вулиця Маршала Малиновського отримала назву Героїв полку "Азов".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Київ
Теги: