RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Закликала не чинити опір окупантам: у Києві затримали пропагандистку РФ, фото

В українській столиці викрили чергового адміністратора проросійського пропагандистського ресурсу, яка виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України.

Про це повідомили у прес-службі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Читайте також: ”Сина немає”: пропаганда Кремля осоромилася з фейком про підготовку до заклику українських дітей

Досудовим слідством встановлено, що до поширення наративів Росії причетна 43-річна киянка, яка раніше була притягнута до кримінальної відповідальності за кримінальне правопорушення проти власності.

Під виглядом патріотичних сторінок у соцмережах жінка ділилася відео з ворожої мережі анонімних бот-аккаунтів, закликаючи українців припинити опір та не брати участь у збиранні грошей для ЗСУ.

Крім того, вона звинувачувала найвище керівництво країни та західних політиків у розв'язанні війни, дискредитувала українських військових та волонтерів.

Правоохоронці провели обшук за місцем тимчасового проживання шанувальниці "руського міру" в орендованому приватному будинку у Святошинському районі Києва. У будинку знайшли та вилучили техніку, отримали доступ до облікових записів, з яких здійснювалося адміністрування пропагандистського ресурсу.


Експертиза Міністерства юстиції України підтвердила, що поширені матеріали виправдовують збройну агресію РФ проти України та глорифікують її учасників.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 2 ст.436-2 та ч. 3 ст.436-2 (виправдання, визнання правомірної збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що на в'їзді до Києва затримали священика-пропагандиста.