RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Бандери нас з'їдять": на в'їзді в Київ затримали священника-пропагандиста

Окрім того, що СБУ проводить обшуки на об'єктах Української православної церкви (Московського патріархату) у різних областях України, у пошуках компрометуючих матеріалів, інколи проросійські священники самі йдуть у руки правоохоронцям. Так, на Київщині затримали священнослужителя, який боявся, що його з'їдять "бандери".

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Оперативний ЗСУ".

Читайте також: Страшний скандал в УПЦ МП: у Чернівецькій єпархії знайшли ноутбук із дитячим порно

Подія сталася напередодні Дня Святого Миколая. Любитель "руського міра" 1976 року народження повідомив, що їде у Києво-Печерську лавру. Ієрея Харківської єпархії УПЦ МП затримали на під'їзді до Києва. Він сповідував антиукраїнську позицію, а в особистих переписках називав українців бандерівцями, росію – матушкою, а себе – мучеником. У телефоні служителя церкви прикордонники виявили безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування, компрометуючі матеріали пропаганди країни-агресора.

"Я так понимаю, что вскоре "бандеры" нас всех тут съедят или сдадут куда надо", - пише священник, ймовірно, комусь зі своїх проросійських колег, маючи на увазі перевірки органами СБУ УПЦ МП.

Він також додав, що "вуйко з полонини реплику дал, что когда начнут нас сбрасывать с колоколен, тогда мы угомонимся" і зауважив, що "без мучителей не бывает мучеников".

Раніше ми писали, що Служба безпеки України та Національна поліція знайшли в об'єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України.