RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Києві скоротять тривалість комендантської години

Тривалість комендантської години у Києві ймовірно буде скорочено – із 26-го березня 2023 року вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня.

Про це повідомляє КМВА у Telegram-каналі.

Зазначається, що таке рішення було узгоджено спільно з КМВА та Угрупованням сил і засобів оборони Києва.

Метою скорочення тривалості комендантської години є покращення логістичного забезпечення в столиці України, сприяння сталому розвитку промисловості, підприємництва та економіки в цілому.

Читайте також: На Київщині вводять графіки відключення світла на сьогодні: де подивитися

"Новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту для зручності киян та гостей міста Києва. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час свої роботи", - йдеться у повідомленні.

У КМВА переконують, що запроваджуючи ці зміни враховуються усі гарантії безпеки населення, забезпечення організації стабільної життєдіяльності Києва та сприяння виконання бойових чи службових завдань ЗСУ і правоохоронців.

Окрім цього, було вирішено демонтувати частину блокпостів на території міста, ще частину – перевести у "сплячий" режим, а деякі залишити.

Попри нововведення киянам нагадали, що війна в Україні триває і у разі необхідності безпекові заходи можуть бути посилені, зокрема, і збільшення тривалості комендантської години.

Нагадаємо, що під час дії комендантської години заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщуватися транспортом або пішки. У разі перебування людиною на вулиці у заборонений час, комендантський патруль має законне право зупинити її та перевірити документи, щоб встановити причину порушення комендантської години. У разі необхідності, може бути проведений огляд речей, транспортного засобу та навіть помешкання затриманої особи. Якщо затримана особа чинить опір або не виконує законних вимог комендантського патруля, то до неї може бути застосована фізична сила, або навіть вогнепальна зброя.

Раніше ми писали, що на Київщині сьогодні можуть пролунати вибухи.

Вас може зацікавити:

На смітник історії: Брежнєва позбавлять почесного звання в Києві

У Києві до літа обмежили рух кількома вулицями: схема об'їзду

У Києві перекриють важливу вулицю через будівництво розв'язки Дарницького мосту: карта