RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Дорога життя": міст через Ірпінь став центром акції пам'яті до річниці звільнення Бучі

Сьогодні, 31 березня, у Ірпіні, біля легендарного Романовського мосту, який у березні 2022 року став прихистком для тисяч мирних жителів, які переховувалися під ним під час ворожих обстрілів, з нагоди річниці визволення Бучанського району Київської області від російської окупації, відбулася акція "Вектор Перемоги", яка започатковує українську експозицію в Європі про війну в Україні.

Про це з місця події повідомив фотокореспондент "Апострофу" Роман Пєтушков.

Акція була присвячена пам’яті про тих, хто врятувався, тих, хто загинув під час евакуації та хто допомагав рятуватись, а також нагадування країнам Європи про жахи війни й наголошення на тому, що єдиний вірний шлях досягти миру та стабільного розвитку в гармонії та взаємодії – це підтримка України.

Читайте: Річниця звільнення Бучі: як це було

Під Романівським мостом організатори презентували пам’ятну монету "Дорога життя" із зображенням Романівського мосту через річку Ірпінь, який під час ворожих атак став дорогою життя для тисяч мирних громадян України, які буди змушені покинути свій дім.

Також відбулася фотовиставка зі світлинами зруйнованих будинків, згорілої військової техніки, залишків ракет, мін, снарядів та тіл, ексгумованих біля церкви Святого Апостола Андрія Первозванного у Бучі.

Окрім того, були продемонстровані військові артефакти та автомобілі, які приймали безпосередню участь в евакуації населення, мають пошкодження від куль та снарядів, і в яких трагічно загинули люди.

Нагадаємо, український дизайнер Іван Огієнко презентував проект можливого майбутнього меморіального комплексу в Ірпені, концепція якого полягає у збереженні старого мосту та відновленні нового.

  • Вас може зацікавити:

Країна ЄС та НАТО допомагає відновлювати Київщину: фото

Малював Путіна за ґратами: художник із Італії створив графіті у Бучі та Ірпені

Разом до перемоги: в Україні відкрили перший пам'ятник силам Тероборони, фото