RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Втік з України? Впійманий на великому хабарі депутат Київради не з'явився на засідання суду

Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого разом зі спільниками звинувачують у хабарі на 1,26 млн грн, у середу, 17 травня, не з'явився на суд, причому телефон обранця виявився поза зоною досяжності й ніхто з учасників судового засідання не зміг пояснити, де він.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Наступне засідання має відбутися 30 травня й судді визначаться із тим, чи накладати на Трубіцина грошове стягнення за неявку.

Читайте: "Слуга народу" Трубіцин, який вимагав хабарі, потрапив у розшук за крадіжку цінних книг у Вірменії - нардеп

Депутат Трубіцин та п'ять інших фігурантів звинувачуються в організації корупційної схеми. За даними слідства, за хабарі підозрювані давали дозволи на участь у тендерах на розміщення мобільних точок торгівлі в семи районах Києва.

Справа була надіслана до суду у жовтні 2022 року й підготовче провадження тривало майже пів року, і лише на початку квітня її призначили до розгляду по суті. "Наразі учасники виступають зі вступними промовами", – поінформували в ЦПК.

У той же час політолог Олексій Голобуцький не виключає того, що Трубіцин, людина призивного віку, перебуваючий під слідством, втік з України.

При цьому на підозрюваного в отриманні хабаря поклали забов'язання не відлучатися з місця проживання (Києва) без дозволу, повідомляти прокурора або суд про зміну місця проживання або місця роботи, не спілкуватися зі свідками, здати документи для виїзду з України, носити електронний браслет.

"Завтра відбудеться сесія Київської міської ради. З високою ймовірністю депутат від фракції партії "Слуга народу" Владислав Трубіцин проігнорує засідання сесії, як і сьогоднішнє засідання суду. Бо його просто вже немає в Україні. Завтра перевіримо", - пише Голобуцький.

Варто зазначити, що ще 12 травня депутат брав участь у засіданні комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, про що й повідомляв у соцмережі.

Нагадаємо, що Владислав Трубіцин разом зі своїм помічником Ігорем Сааковим міг вимагати хабар за здачу приміщення, що перебуває в комунальній власності.

Вас може зацікавити:

У НАБУ підтвердили причетність олігарха Жеваго до хабаря голові Верховного Суду: фото і подробиці

Судді Верховного Суду ухвалили рішення щодо затриманого на хабарі голови суду: що відомо

Отримували до 100 тис. "бойових" у тилу: на Волині затримали родину військових