RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Отримували до 100 тис. "бойових" у тилу: на Волині затримали родину військових

Державне бюро розслідувань викрило військовослужбовців, які зловживали службовим становищем та отримували "бойові" виплати в тилу.

Про це інформує пресцентр ДБР.

Факт зловживання службовим становищем був зафіксований на Рівненщині. Зокрема, правоохоронці встановили, що від початку повномасштабного вторгнення керівництво батальйону систематично преміювали підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій.

Читайте також: Справа про закупівлю для ЗСУ: колишнім топ-чиновникам Міноборони повідомили про підозру

Зафіксовано факти, що принаймні 2 військових щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тисяч грн, хоча продовжували перебувати в тилу у Рівненської області. Мова йде про доньку та колишню дружину заступника командира частини, які є діючими військовослужбовцями цієї частини.

У квітні слідчі провели обшуки на території військової частини та за місцем проживання військових, за підсумками яких вилучили бухгалтерську документацію, кадрові документи, банківські картки, мобільні телефони. Правоохоронці зазначають, що окремо перевірять законність доплат іншим військовослужбовцям цієї частини.

Підозру заступнику командира військової частини можуть оголосити після вивчення усіх вилучених документів. Зловмисникам може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Окрім цього, суд може зобов’язати військовослужбовців повернути незаконно нараховані гроші.

Раніше ми розповідали, що на Волині офіцер по-звірячому побив пораненого солдата.

Вас може зацікавити:

Загрожує до 12 років ув'язнення: у ДБР розпочали розслідування факту побиття строковика у Житомирській області

Строкова служба залишиться у минулому? Резніков озвучив ідеї щодо реформи армії

План ще не виконано: у Міноборони розповіли, яка ситуація із мобілізацією