RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Змінювала назву 9 раз: як виглядала Європейська площа у Києві в минулому столітті, фото

Вулиця Прорізна у різні історичні періоди змінювала свою назву кілька разів, а Європейська площа в Шевченківському районі Києва, розташована між вулицями Хрещатик, Трьохсвятительською, Володимирським узвозом і вулицею Михайла Грушевського, в XVII столітті називалася Євсейковою долиною, вірніше, таку назву носила місцевість, де зараз знаходиться сучасний відкритий простір, й є чемпіоном зі зміни власної назви.

З XIX століття це місце було відоме під назвою Кінна площа, оскільки тут влаштовувалися кінні ярмарки, а сама площа, власне, сформувалася вже на початку XIX століття при дорозі, що сполучала Поділ та Печерськ.

Про це пише агентство "Спрага": в Києві цікаво, зазначаючи, що окрім, Кінної та Європейської це місце також носило ще 7 різних імен.

Читайте також: Київ на малюнках Тараса Шевченка: в мережі показали, як виглядала столиця на початку 19-го століття. Фото

Театральна – 1806

Європейська - 1851

Царська - 1869

Леніна - 1919

ІІІ Інтернаціоналу – 1932

Гітлерплатц - 1941

Сталіна – 1944

Ленінського Комсомолу - 1961

Й вже у 1991 улюблене багатьма киянами та гостями столиці місце стало Європейською площею, ставши рекордсменкою за кількістю перейменувань.

Нагадаємо, раніше ми публікували знімки Залізної церкви на Галицькій площі, що була знищена більшовиками у 1931 році минулого століття.

  • Вас також може зацікавити:

Як виглядав Подол у 1900-х роках: в мережі показали унікальні архівні фото Києва

Як виглядав Київ у 1970-1980 роках: у мережі показали історичні фото

Як виглядала Оболонська набережна в Києві 70 років тому: у мережі показали архівне фото