RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Можуть зробити безплатним? В мерії Києва зробили заяву щодо цін на проїзд в транспорті

У мерії Києва стверджують, що реальна ціна на проїзд у громадському транспорті - не менше 30 грн. Водночас, він настільки проблемний, що його простіше зробити безкоштовним.

Так прокоментував ситуацію у місті керівник Департаменту транспорту та інфраструктури Київської міської держадміністрації Руслан Кандибор для видання LIGA.net.

Читайте також: Заборону на в'їзд вантажівок в Київ знято: заява поліції

Він зауважив, що як керівник, рахує економіку галузі, і нині 30 грн є тією вартістю, яка б дозволила їй розвиватися. Однак перед транспортною сферою столиці постало стільки проблем та викликів, що простіше нічого не чіпати і зробити безплатною.

"І, напевно, ми до цього й дійдемо. У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів. Врешті-решт, ми будемо змушені підняти руки, здатися і сказати, що громадський транспорт у Києві стане безплатним", - зазначив посадовець.

За його словами, у такому разі необхідні масштабна стратегія та розуміння, за рахунок чого відбуватиметься така компенсація.

Якщо різко зробити весь громадський транспорт безкоштовним, то близько тисячі приватних перевізників муситимуть залишити вулиці, а їхнє місце повністю займе комунальний транспорт.

Наразі ж про тотальну ліквідацію столичних перевізників не йдеться.

"Найближчим часом і в умовах війни - ні", - додав керівник Департаменту транспорту КМДА.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко визнав, що п'ять ключових автомобільних мостів в столиці непридатні до користування.

  • Вас також може зацікавити:

Можна їхати: у Києві відкрили Гаванський міст

Віталій Кличко показав, якою буде нова рекреаційна зона на Оболоні з укриттям поруч

В Україні помітили новий купе-кросовер Peugeot 408: фото з київських вулиць