RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Лаврі збирають гроші на заставу для Паші "Мерседеса": фото

Після арешту екс-намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла, більш відомого як Паша "Мерседес", прихожани розпочали збір коштів на грошову заставу для російського агента в рясі, якому в Україні висунули низку звинувачень.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Києво-Печерської лаври.

Читайте також: "Я вже Тесла, а не Мерседес": митрополит Павло на суді поскаржився на електронний браслет, відео

Митрополита Павла в СІЗО утримують в корпусі для підозрюваних за статтями, які розслідує СБУ. Стан його здоров'я та умови утримання задовільні.

За словами адвоката Паші "Мерседеса", умови його утримання в СІЗО "абсолютно цивілізовані".

"Йому передають передачі для того, щоб надати все необхідне для перебування у СІЗО. Умови утримання абсолютно цивілізовані", - зазначив він.

А тим часом прихильники опального служителя проросійської церкви вже начебто перерахували понад 450 тис. грн, а в у Києво-Печерській Лаврі за добу зібрали понад 500 тис. грн.

При цьому віряни поскаржилися, що 17 липня з незрозумілих для них причин онлайн-ресурс ipay.ua відключив прийом оплати, організований для Паші "Мерседеса".

Нагадуємо, 14 липня Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів щодо зміни запобіжного заходу колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському та Чорнобильському Павлу з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою. Також суддя погодила суму застави як альтернативу тримання під вартою у розмірі 33 мільйонів гривень.

Вас також може зацікавити:

"Паша Мерседес" цинічно відмовився називати Росію агресором

"Невелика хата" на 580 квадратів: як виглядає будинок "Паші Мерседеса"

"Тероборона - виродки": СБУ оприлюднила розмови "Паші Мерседеса" та показала фото обшуків