RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Тероборона - виродки": СБУ оприлюднила розмови "Паші Мерседеса" та показала фото обшуків

Служба безпеки України оголосила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу.

Про це офіційно повідомив пресцентр відомства.

За даними СБУ, слідчі зібрали обґрунтовану доказову базу щодо причетності екснастоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебідя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ.

Читайте також: Тихий саботаж: коли УПЦ МП виселять із Лаври

Митрополит у публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців та принижував погляди вірян інших конфесій. Більш того, як стверджують силовики, Павло робив заяви, намагаючись виправдати або заперечити вторгнення ЗС РФ та окупацію українських територій.

"Закон і відповідальність за його порушення однакові для всіх, а ряса не завжди є запорукою чистих намірів. Сьогодні ворог намагається використати церковне середовище для просування своєї пропаганди та розколу українського суспільства. Але ми не дамо йому жодного шансу! СБУ системно блокує усі спроби російських спецслужб, котрі прагнуть використовувати своїх агентів для нанесення шкоди інтересам та безпеці України", - цитує пресцентр очільника спецслужби Василя Малюка.

Митрополиту Павлу оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 161 - "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань";
  • ч. 1 ст. 436-2 - "Виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників".

В СБУ наголосили, що наразі за місцями проживання та тимчасового перебування митрополита Павла проводяться слідчі дії. Окремо спецслужба оприлюднила аудіоперехоплення розмов священника, у яких він ображав представників територіальної оборони та позитивно ставився до захоплення Херсону.

Раніше ми розповідали, що прихожани у Лаврі відзначилися скандальними заявами щодо Революції Гідності та війни на Донбасі.

Вас також може зацікавити:

Скандал з УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі: всі подробиці

УПЦ МП хоче через суд повернути гроші за 29 років "розбудови" Лаври: заява

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з Лаври