RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Онлайн чи офлайн: як працюватимуть столичні школи з 1 вересня

У Києві готуються починати навчальний рік 2023/2024 з 1 вересня в офлайн режимі, адже більшість шкіл вже забезпечені укриттями на випадок ракетних загроз зі сторони Росії. Також можливі додаткові канікули, якщо знову будуть тривалі відключень світла, води та опалення.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: В українських школах один із предметів викладатимуть за новою програмою: що зміниться з 1 вересня

Загалом по Україні школи вчитимуться у трьох форматах: онлайн, офлайн та у комбінованій формі, залежно від загроз воєнного часу у кожній області.

Офлайн можуть вчитися діти в тих школах, де обладнані укриття. У Києві ними забезпечені 91% закладів середньої освіти, повідомляє Київська міська військова адміністрація (КМВА) у Telegram.

"Заклади, де наразі відсутні сховища, укладають угоди із сусідніми об’єктами господарювання, які мають укриття з достатньою кількістю місць", - йдеться у повідомленні.

На 2023 рік у місті заплановано облаштування бомбосховищ додатково у 437 закладах освіти. Станом на 1 серпня, завершено роботи у 105 з них. Також до кінця року побудують окремі підземні укриття на території декількох столичних шкіл.

Щодо ймовірних тривалих відключень восени та взимку електроенергії, водопостачання та опалення, то у школах Києва можуть знову оголосити додаткові канікули у зимний час.

"Що стосується закладів освіти, якщо ще раз буде брак потужностей, то це означає, що школи можуть піти на канікули, як було цього року, на початку цього року", - розповів заступник Київського міського голови Володимир Бондаренко в етері телемарафону.

Нагадаємо, в яку суму цього року обійдеться базовий набір для школяра.

  • Вас може зацікавити:

В Україні школярів навчатимуть новому предмету: головне, щоб вдома не практикували

Ще один навчальний рік під час війни: уряд готує зміни для школярів в Україні і за кордоном

Українські школярі за кордоном будуть вчитись по-новому: яким буде формат