RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В українських школах один з предметів будуть викладати за новою програмою: що зміниться з 1 вересня

З 1 вересня у різних регіонах нашої країни оновлять дисципліну "Захист України" - вона передбачає тренування вчителів, які навчатимуть дітей вмінням, "необхідним для життя в реаліях сьогодення".

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Зазначається, що програму дисципліни буде оновлено - збільшать кількість практичних занять та додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники та захисниці України. Врешті, її фіналізують на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілотному проєкті.

Читайте також: Підготовка дитини до школи: в яку суму цього року обійдеться базовий набір

Програма включатиме навички домедичної допомоги, орієнтування на місцевості, знання з мінної безпеки та навички керування БпЛА. МОН зазначає, що це "те, на що сьогодні є запит і від учнів, і від учениць", а самі вміння — "не лише про потреби оборон".

"Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА — конкурента перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності", — йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, Кабінет міністрів визначився з датами, коли в українських школах почнеться і закінчиться навчальний рік 2023-2024.

  • Вас також може зацікавити:

Вчителям обіцяють зарплати в 40 тисяч гривень, але є нюанс: що не так з реформою

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Проїзд для школярів в Києві: на який термін він буде платним