RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

На Київщині вандал сплюндрував мурал, створений американськими художниками: фото

У п'ятницю, 29 вересня, до правоохоронців м. Буча Київської області звернулися місцеві жителі та повідомили про пошкодження муралу, який лише тиждень тому на стіні будинку культури намалювали художники зі США.

Про це інформує місцева поліція.

Читайте: Щоб не забували: у Бучі з'явилася інсталяція про загиблих від рук окупантів, фото

Зазначається, що вже кілька годин поліція розшукала зловмисника, яким виявився 26-річний місцевий мешканець. Свої дії він пояснив тим, що йому нібито "не сподобалась картина".

За фактом пошкодження майна слідчі Бучанського управління поліції проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 194 ККУ. Зловмиснику загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 грн, або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За інформацією Бучанської міськради мурал у мікрорайоні Склозаводський створили американські волонтери BANDIT, John Ashbaugh та Tristan George.

Пошкоджений вандалом мурал має назву "Портрет дівчини" й намальований як акт вшанування сили, яку проявили жінки під час війни.

Нагадаємо, раніше італійський вуличний художник Сальваторе Бенінтенде, який працює під псевдонімом TVBoy, намалював кілька антивоєнних графіті в Ірпені та Бучі.

  • Вас може зацікавити:

У Києві з'явився мурал із зображенням бійця, розстріляного росіянами: фото

Україну ворогові не розірвати: з'явилися фото нового яскравого муралу у Києві

Пам'ятаємо про наших героїв-рятувальників: у Києві з'явився новий мурал, фото