RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Київ накрив сильний туман: водіїв попередили про небезпеку, фото і відео

В середу, 11 жовтня, в Києві та області спостерігається сильний туман. Видимість на дорозі подекуди лише 200-500 метрів.

Про це пише телеграм-канал Київ. INFO.

Читайте також: В Україну йдуть перші морози: карта погоди на 11 жовтня

Через погану видимість водіїїв закликають бути обережними на дорогах. Як видно з розповсюджених фото та відо, місто практично повністю накрив густий туман, видно лише верхівки хмарочосів.

Як прогнозували синоптики, сьогодні, 11 жовтня, на Київщині очікується мінлива хмарність без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Вночі метеорологи передбачали сильні заморозки 0-5°. Температура вдень по області становитиме 9-14° тепла.

У Києві Температура повітря протягом дня буде від +2 до +13 градусів. Ясний ранок замінить хмарна погода, яка протримається до вечора.

Туман складається з мініатюрних крапельок води, досить легких, щоб парити в повітрі, а не падати. Коли видимість знижується до 1 км, тоді ми говоримо про туман, а якщо вона більша – про серпанок. Туман нічим не відрізняється від звичайних хмар, за винятком того, що він торкається поверхні землі. У світі найтуманнішим містом є Плацентія, розташована в Ньюфаундленді, Канада. Місцевий порт Аргентія оповитий туманом 10 місяців на рік. Там рідко можна побачити сонце. В Україні туман найпоширеніший над водоймами та водотоками, серед густих лісів і в горах. На гірських вершинах через туман нічого не видно 120-230 днів на рік.

Раніше ми повідомляли, що кліматолог дала невтішний прогноз – кінець осені буде аномальним.

  • Вас також може зацікавити:

Атмосферний фронт принесе в Україну нетипову погоду: синоптик здивувала прогнозом

Зима 2023-2024 в Україні: коли вдарять перші морози

Буде три бабиних літа: синоптики розповіли, якою буде осінь