RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Пашу "Мерседеса" буде судити суддя, яка відпускала п’яних водіїв і закрила справу Ківи

Згідно із авторозподілом суддів, колишнього намісника Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ МП Вишгородського та Чорнобильського Павла (Лебідя) судитиме суддя Печерського районного суду Києва Світлана Смик.

Про це інформує "Главком".

"Жеребкування" серед суддів відбулося у понеділок, 23 жовтня.

Читайте: Суд продовжив строк обов’язків для "Паші Мерседеса": деталі

Із 28 "штатних" суддів, у розподілу справи 757/47508/23-к взяли участь Світлана Шапутько та Світлана Смик. Інших суддів "рандомайзер" не включив у список через різні причини: лікарняний, відпустка чи відсутність спеціалізації для розгляду подібних кримінальних справ.

Зазначимо, що у травні 2021 року Третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя покарала суддю Світлану Смик доганою і позбавила премії на місяць через систематичне затягування розгляду справ щодо водіння у нетверезому стані.

Громадська організація "Фундація Dejure" зазначала, що за 2019-2020 роки суддя розглянула понад 300 справ водіїв напідпитку, і в 76% випадків затягувала розгляд і закривала провадження через закінчення строків.

"Смик – яскравий приклад судді, яка системно повертала водіїв-п’яниць на дороги й наражала нас усіх на смертельну небезпеку, бо відчувала повну безкарність", – йшлося у повідомленні.

Також суддя не побачила конфлікту інтересів у екс-нардепа Іллі Киви, який вирішував особисті проблеми з допомогою мандату.

Окрім того, у липні 2020 року Світлана Смик закрила адміністративну справу проти президента Володимира Зеленського, якого НАЗК намагалося притягнути на несвоєчасне відображення змін в е-декларації.

Світлана СмикФото: ZMINA

Митрополит Павло обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчинене службовою особою повторно). Йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що "Паша Мерседес" не визнає агресію Росії проти України.

  • Вас також може зацікавити:

"Тероборона - виродки": СБУ оприлюднила розмови "Паші Мерседеса" та показала фото обшуків

Замість медиків - застілля: відео, як "лікувався" за кордоном Паша "Мерседес"

"Невелика хата" на 580 квадратів: як виглядає будинок "Паші Мерседеса"