RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Настав час інших": в Києві рідні військових вийшли на мітинг, фото

У Києві рідні українських військових влаштували мітинг на Майдані Незалежності. Вони вимагають запровадити можливість демобілізації бійцям, які перебувають на фронті понад 18 місяців, аби їх замінили іншими воїнами.

Про це повідомляє hromadske.

Читайте також: Призову більше не буде? Міноборони змінює концепцію кадрової політики

Дружини, діти та матері військовослужбовців, які на фронті з початку повномасштабного російського вторгнення, тримали плакати з такими гаслами: "На одних плечах війну не виграти", "Вимагаємо термінів демобілізації", "Настав час інших".

"Ми не закликаємо до капітуляції, бо занадто багато вже сплачено. Ми просимо замінити тих, хто від початку не ховався і безперервно виконує бойові завдання. Вони виснажені, вони просять їх замінити. Вони сподіваються на демобілізацію. Вони не хочуть самовільно полишати частину і залишати своїх побратимів, і ми всі це знаємо, але вони чекають на справедливу мобілізацію і на терміни демобілізації. Щоб навіть наступні, які прийдуть на їхні місця, теж розуміли, на який термін вони приходять. Тому що це не має бути вхід без виходу: або лише через важке поранення, або коли ти вертаєшся на щиті. За перемогу відповідальні всі!", - наголосила учасниця мітингу Ірина Топінко.

Фото: hromadske.ua

Учасники акції зібрали підписи для Ставки Верховного Головнокомандувача з вимогою запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які на фронті понад 18 місяців.

"Мені 8-річна донька ставить запитання: "Мамо, а чому мій тато 20 місяців на війні, а тато моїх подружок удома? А коли тато зможе повернутись?" А що я можу сказати?", - зазначила одна з мітингувальників, донька якої тримала плакат "Моя черга обіймати тата".

Фото: hromadske.ua

Як розповів український воїн на позивний Грізлі, який втратив обидві ноги на війні у червні, бійцям треба відпочивати, а іншим дали багато часу на військову підготовку. Його брат наразі продовжує боронити країну.

Такі самі акції відбулися у Дніпрі, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Чернівцях та інших містах України.

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Раніше ми публікували рейтинг міст за абсолютними і відносними показниками допомоги ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

В Україні продовжили воєнний стан і загальну мобілізацію: до якого часу діє

"Війна набирає інших обертів": Данілов розповів, чи буде посилення мобілізації в Україні

Виплати військовим після МСЕК: які зараз суми виплат і від чого залежать