RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Є наказ: в ТЦК розповіли про пошук ухилянтів в Києві

У Київському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ОТЦК та СП) стверджують, що комендатура та поліція дійсно шукають порушників законодавства про мобілізацію на блокпостах.

Про відповідне поставлене завдання розповіли в ОТЦК на інформаційний запит видання "Українська правда".

Читайте також: На Київщині посилять "заходи безпеки": кількість блокпостів і перевірок збільшиться

Там зазначили, що таке завдання поставили задля сприяння військовому командуванню в реалізації заходів правового режиму воєнного стану, згідно з пунктами 5.4.2. протоколу засідання оперативного штабу ради оборони Київщини від 18 грудня №229, ГУ Нацполіції області, Управлінню патрульної поліції, комендатурі області.

"...Поставлено завдання: у взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області, з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку", - йдеться у відповіді ТЦК.

При цьому в Терцентрі зауважили, що співпрацюють з правоохоронцями та діють виключно в рамках законодавчих норм.

Також зазначили, що в області з 26 грудня 2023-го по 6 січня 2024-го здійснюються заходи, прописані у частині першій статті 8 закону "Про правовий режим воєнного стану". Йдеться про заходи, спрямовані на виявлення розвідувально-диверсійних груп.

Водночас, у ТЦК не уточнили, чи заходи з пошуку ухилянтів на блокпостах діятимуть тільки у вищевказаний період.

Нагадаємо, раніше у Київській обласній військовій адміністрації повідомляли, що посилені контрдиверсійні та безпекові заходи, встановлення блокпостів у Києві та області триватимуть тільки до 6 січня 2024 року. До цього заявляли, що блокпости встановили в рамках навчань.

  • Вас також може зацікавити:

У Києві можуть роздавати повістки на блокпостах: роз'яснення КМВА

Коли почнуть діяти нові правила мобілізації: в Раді назвали можливу дату

В Києві розгорнули блокпости з військовими і поліцією: з’явилося офіційне пояснення, фото