RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Гамірні базари, вулична торгівля і дівчата у вишиванках: Київ очима чеського фотографа 110 років тому, архівні фото

Гамірні базари та вулична торгівля залишалась невід'ємною частиною культурної атмосфери Києва крізь роки. Навіть 110 років тому столичні вулички були насичені активним міським життям, постійною торгівлею та буденною метушнею. Вони допомагали зануритися в місцеву культуру, спробувати традиційні страви, придбати вироби ручної роботи та познайомитися з колоритом українського народу.

Тому далі "Апостроф", беручи за основу фотоматеріали каналу “Клуб Корінного Киянина”, покаже Київ очима чеського фотографа.

Читайте також: Старовинні маєтки, що застигли в часі: цікава історія про київську Татарку, фото

Міське життя вирувало в столиці. По вулицях пересувались вози, запряжені кіньми, ярмарки гуділи новими плітками та цікавими новинами, а по вулиці сновигали зайняти перехожі.

На фото яскраво можна помітити дівчат та жінок у гарних вишиванках та з іншими елементами традиційного вбрання. Це звичайне явище для Києва. Зокрема вишиванки можна було також придбати на багатьох базарах та в крамницях по всьому місту. Під час відвідин ринків та ярмарків українки могли дістати найкращі сорочки.

Зараз деякі користувачі соціальних мереж впізнають вулички, які ще 110 років тому зафіксував чеський фотограф. До прикладу, на цьому фото, ймовірніше за все, Києво-Печерська Лавра.

Зокрема на цьому кадрі можна також впізнати Поділ, зараз там пролягає Спаська 7 (або ж Межигірська 3/7). Будинки на фото також залишаються цілими.

Ще одне фото – відомий ринок на Басейній, відомий як Бессарабський ринок. Він розташований на Бессарабській площі, на кінці однієї з головних вулиць Києва. Історія цього місця сягає кінця 19-го — початку 20-го століття, коли воно було споруджене.

Вулична торгівля в Києві особливо оживала у теплу пору року. Прогулюючись вулицями міста, можна натрапити на численні кіоски та невеликі торгові точки, де продаються традиційні українські солодощі, а також сувеніри, включаючи вироби з бісеру, кераміку, вишиванки та інші саморобні товари.

Раніше ми вже показували шикарні фото Житнього ринку в Києві в 1900 -ті роки.

  • Вас також може зацікавити:

Галицька площа в Києві: як виглядало це місце до і під час будівництва цирку

Унікальні розписи залишилися тільки на фото: як виглядав Успенський собор в Києві в день підриву, фото

Мають тисячолітню історію: які прізвища в Україні є унікальними