RU  UA

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10

Новини

18 вересня

17 вересня

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

В Києві "взяли" на хабарі працівника ТЦК, який за $300 обіцяв відстрочку від мобілізації

В Києві вдалося виявити та затримати представника столичного ТЦК та СП, якого викрили у корупційній схемі – чоловік пропонував сприяти оформленню відстрочки від мобілізації у випадку отримання винагороди в розмірі 300 доларів. Йому вже повідомили про підозру.

Про це пише Головне управління Національної поліції у місті Київ в своєму Telegram-каналі.

Читайте також: "Їх треба брати за вухо і вести до ТЦК": мер Конотопа записав звернення до Ради щодо мобілізації

Зауважується, що вдалося викрити у корупційній схемі провідного спеціаліста мобілізаційного відділу одного зі столичних районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Провести викриття слідчі главку поліції Києва змогли разом з працівниками управління стратегічних розслідувань у м. Києві та за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Поліцейські вказали, що представник одного зі столичних підприємств звернувся до працівника ТЦК СП з проханням про те, щоб ті поставили їхнього майбутнього працівника на військовий облік. Чоловік, про якого йшла мова, мешкає у місті Дніпро та мав приїхати до Києва з метою подальшого працевлаштування. Проте для того, щоб чоловіка змогли офіційно влаштувати на роботу, той мав перебувати на військовому обліку

В повідомленні вказано, що працівник ТЦК та СП міг би спробувати вплинути на керівництво у тому випадку, якщо йому нададуть 300 доларів:

"Працівник ТЦК запевнив співрозмовника про те, що його робітника відразу мобілізують на військову службу, проте запропонував надати йому 300 доларів США, аби він вплинув на своє керівництво, щоб надати дніпрянину відстрочку".

В результаті, у ході слідчих дій, правоохоронці змогли задокументувати злочинну пропозицію службовця ТЦК. Наразі чоловікові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Полтавщині ТЦК розшукуватимуть через поліцію 30 тисяч чоловіків, що не з’явилися за повістками.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві взяли на хабарі співробітника ТЦК, який "заробляв" на авто для армії

На Хмельниччині напали на авто ТЦК та побили вікна: відео і всі подробиці

На Волині жінка вигадала "лайфхак" зі спасіння ухилянтів: що з цього вийшло

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.