RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Нападник працював у правоохоронних органах: з’явилися нові подробиці вбивства підлітка в фунікулері

З’явились нові подробиці інциденту, який трапився в столичному фунікулері в неділю, 7 квітня. Чоловік, який напав на підлітка, спричинивши смертельні поранення на шиї, працював в Управлінні державної охорони - ДБР відкрило кримінальне провадження.

Про це пише Державне бюро розслідувань.

Читайте також: У потязі "Варшава-Київ" іноземець побився з депутатом Ради: всі подробиці

Зауважується, що 7 квітня конфлікт виник між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім, інцидент трапився на станції столичного фунікулера.

"Після виходу з вагона на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події", – зауважують у Держбюро розслідувань.

В дописі зауважено, що затриманого правоохоронця вже відсторонений від виконання своїх обовʼязків. Його командування надає повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій. Процесуальне керівництво здійснює Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

"Наразі проводиться весь комплекс оперативно-слідчих дій, вирішується питання оголошення про підозру затриманому правоохоронцю за підозрою в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 ККУ)", – зауважується в дописі.

Один з місцевих Telegram-каналів вказував, що компанія з 9 неповнолітніх осіб "придбала на Контрактовій площі слабоалкогольні напої, вони розпили їх на набережній, а потім вирішили проїхатися на фунікулері, щоб продовжити прогулянку по Хрещатику".

Учасники компанії вказували, що у двері вагончика за ними зайшов чоловік, який постійно намагався вивести компанію на конфлікт:

"...до всіх чіплявся, нецензурно висловлювався та вліз у розмову підлітків, в тому числі запитаннями "чи готові вони захищати Батьківщину?".

Зауважується, що коли вагончик фунікулера зупинився на верхній станції, Максим (загиблий) виходив останнім: "До нього підійшов згаданий вище чоловік і сказав, що перевірить як Максим готовий захищати Україну і почав його штовхати, внаслідок чого Максим впав і головою розбив скло та порізав шию".

Друзі хлопця намагалися відтягнути нападника, зокрема намагались використати газовий балончик. "Максим встав, зробив пару кроків і втратив свідомість", – йдеться у дописі зі згадкою про те, що нападник в цей час почав душити хлопця.

Зокрема представники УДО також відреагували на інцидент, вказавши, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження та призначено внутрішнє службове розслідування, обставини події з’ясовуються:

"На час проведення розслідування військовослужбовця усунуто від виконання службових обов’язків та взято під варту. Управління державної охорони України вже надає всю необхідну допомогу правоохоронним органам та буде всіляко сприяти в проведенні досудового розслідування".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як у Києві молодь слухає російські пісні в барах.

  • Вас також може зацікавити:

У Польщі фанати напали на колишнього гравця і тренера "Динамо"

У Києві чоловік напав з ножем на ТЦК: деталі

Після скандалу з поцілунками начальник ТЦК з Рівненщини написав рапорт на звільнення