RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Нізащо не впізнати: в мережі показали одне з перших фото Поштової площі в Києві

Поштова площа в Києві є однією з історичних та культурних візитівок міста – вона розташована у Подільському районі поруч з Дніпром та має тривалу історію. В мережі показали архівне фото того, який вигляд мала Поштова площа в 19 столітті.

Далі "Апостроф", посилаючись на матеріали Facebook-групи "Клуб корінного киянина" покаже фото Поштової площі 1860-х років.

Читайте також: Каміння досі можна побачити в Гідропарку: як виглядала понтонна переправа через Дніпро у воєнні роки

До фотографії залишили наступний допис:

"Одна з улюблених фото. 1860-ті. Поштова площа в її майже первісному вигляді".

Поштова площа є важливим транспортним вузлом, де знаходиться однойменна станція метро, відкрита у 1987 році. Крім того, тут були зосереджені зупинки наземного громадського транспорту.

Цікаво зауважити, що в 1892 році на Поштовій площі був запущений перший трамвай, який курсував тут до 1977 року. Після цього, у зв'язку з розширенням метрополітену, трамвайний маршрут було перенаправлено. Проте ще до запуску першого трамваю місцеві мешканці могли споглядати дещо інший вигляд Поштової площі, який зафіксували на фото.

У процесі реконструкції площі було знайдено багато археологічних артефактів, які свідчать про історію Києва як торгового центру ще з часів Київської Русі. Зокрема, були виявлені залишки фундаментів будівель і побутові предмети.

Це одна з найдавніших площ міста, де археологічні дослідження виявили сліди торговельних поселень, що датуються ще IV століттям. В епоху Київської Русі, на площі ймовірно функціонувало одне з восьми київських торговищ, згадуваних у літописах.

Під своєю сучасною назвою площа відома з першої половини XVIII століття, хоча сам поштовий офіс був побудований у 1846 році. В середині 1970-х років площу значно модернізували, розширили і частково перенесли на північ під час будівництва метро. У 1977-1979 роках тут за проєктом архітектора О. В. Ільяшенка був збудований пішохідний міст, який існував до його демонтажу в ході реконструкції.

Сьогодні Поштова площа є місцем для прогулянок, організації громадських заходів та культурних фестивалів. Тут також знаходиться Річковий вокзал, який є популярним місцем серед туристів. А ось такий вигляд має культурна візитівка столиці сьогодні.

Нагадаємо, раніше ми показували, який вигляд мав Київ на початку ХХ століття.

  • Вас також може зацікавити:

Ланцюговий міст і пароплав на Дніпрі: в мережі показали фото Києва 1901 року

Асортимент і вбрання вражають: в мережі показали фото з Контрактового ярмарку 1910-тих років

Київ починається з Хрещатика: загадкова історія і стародавні фото головної вулиці столиці