RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У Києві психіатр ставив фальшиві діагнози ухилянтам: скільки грошей вимагав за "послугу"

У Києві судитимуть завідувача психіатричного відділення однієї з лікарень, який допомагав ухилянтам, і за 6 тисяч доларів США ставив їм фальшиві діагнози.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Читайте також: "Драконівські" паспортні правила для українців за кордоном: ухилянтам закрили всі лазівки

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно завідувача психіатричного відділення однієї зі столичних лікарень за фактом одержання неправомірної вигоди за те, що чоловікам призовного віку надавались фіктивні довідки про лікування на стаціонарі психіатричного відділення, що згодом ставало підставою для встановлення групи інвалідності (ч. 2 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, лікар оформлював фіктивне перебування "пацієнтів" на стаціонарному лікуванні та проходження ними нібито усіх необхідних діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів. Згодом чоловіки мали говорити, що лікуванням їм не допомогло і вони все ще перебувають у пригніченому стані.

"Надалі всі дані направлялись для надання висновку МСЕК та отримання чоловіком групи інвалідності, що давало можливість уникнути призову на військову службу та виїхати за межі України. Вартість послуги з виготовлення пакета медичних документів становила 6 тисяч доларів США з особи", - зазначено у повідомленні.

У межах слідства правоохоронці провели обшуки за місцем роботи фігуранта, а також у приміщенні МСЕК, під час яких вилучили гроші та чорнові записи щодо "пацієнтів", а також документи щодо непридатності до військової служби чоловіків, що видавалися після початку повномасштабного вторгнення.

"Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. За клопотанням прокурора лікаря відсторонено від посади", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Міноборони України відповіли, чи будуть вручати повістки українцям за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

Варто бути реалістами: чи підуть воювати українці, які виїхали за кордон

Нові правила мобілізації: хто має з'явитися до ТЦК з 1 травня

Двоє прикордонників переправили за кордон понад 200 ухилянтів: подробиці справи