RU  UA

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Подорож у часі: як раніше виглядав центральний автовокзал у Києві

Центральний автовокзал у Києві є одним з головних вокзалів, що зустрічає мандрівників та гостей столиці. Він має за собою багату історію, що відображає еволюцію, а також зміни в архітектурі та функціональності крізь роки.

Далі "Апостроф", посилаючись на "Клуб корінного киянина" покаже фотографії автовокзалу у різні періоди історії.

Читайте також: На місці Співочого поля колись був хутір: в мережі показали архівне фото

Центральний автовокзал у Києві — одна з ключових транспортних вузлових точок столиці України, що обслуговує внутрішні та міжнародні автобусні маршрути. Розташований він біля станції метро "Деміївська" у Голосіївському районі.

Історично, центральний автовокзал був відкритий у 1961 році і з того часу пройшов кілька етапів реконструкції та модернізації. Початково він був значно менший і мав іншу локацію, але через зростання потреб міського транспортного сполучення та збільшення кількості пасажирів, автовокзал був розширений і модернізований.

На початку 1970-х років поруч з автовокзалом звели автомобільний транспортний вузол.

Під час останньої значної реконструкції було відкрито новий термінал, що відповідає сучасним стандартам комфорту і безпеки. На території автовокзалу можна знайти каси, зони відпочинку, кафе та магазини, а також точки обслуговування пасажирів.

На фото можна також помітити, як тодішні мешканці столиці очікують на прибуття потрібного автобуса, деякі – лише прибули та вирушають з вокзалу додому, подеколи пішки. Зал для очікування, два поверхи з панорамними вікнами та мозаїчне декорування тоді панувало на центральному автовокзалі Києва.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що в центрі Києва колись був затишний сквер.

  • Вас також може зацікавити:

Вулиці, атракціони, церкви і Дніпро: як виглядав Київ у 1970-ті роки

"Африка" і ажіотаж на Трухановому: цікаві фото пляжів у Києві у 1930-1980 роках

Кольоровий Київ: як виглядало місто 150 років тому