RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Стан підземелля на Поштовій площі у Києві шокує: як зараз виглядає історична пам'ятка

Існують побоювання, що через зсув Володимирської гірки та ерозію ґрунтів, Поштова площа може провалитися, що небезпечно для мешканців міста.

Репортаж з підземель публікує видання "Новини Live".

Читайте також: Взимку можливі тижневі блекаути: депутат розповів, як в Києві готуються до відключень

Стан Поштової площі

Стан історичної пам'ятки шокував, резюмує журналіст. Жодної охорони об'єкта, недоглянута територія, купи сміття і протікання води. В такому стані застали підземелля під площею.

"Значить, подивилися, ситуація не дуже гарна. Але що є важливим — на сьогодні замовник запевнив, що замовляють дослідження стану будівельних конструкцій, чи не несуть вони загрози перебування на площі людей, дослідження стану ґрунтів, чи є замокання. Це необхідно для того, щоб усунути небезпеку того, що Володимирська гірка зсувається і площа поїде", — сказала народна депутатка Анна Бондар, яка теж відвідала підземелля.

Представники Київського метрополітену зазначили, що така жахлива ситуація під землею не впливає на стан станції метро "Поштова площа" і не несе загрози мешканцям столиці.

Але представники ТСК хочуть не просто покладатися на заяву, вони хочуть знати результати розслідування.

Пообіцяли стежити за ситуацією на площі Поштова та проводити перевірки не рідше одного разу на місяць.

"Те, що зараз замовляють дослідження, хай замовляють. Сподіваюся, воно буде якісним. Якщо місцевій владі потрібна підтримка державної влади, щоб вирішити це питання — ми її готові надати. Якщо це спроба відтягнути час і погратися, то ми скоро це побачимо. Але ми віримо в конструктив", — підсумував голова ТСК, нардеп Віталій Безгін.

Головні критерії експертизи, яка скоро буде проведена це: вплив на метро, площу і шляхопровід. Перевірка ґрунтів та вод на стійкість. Перевірять ті фактори, які зможуть дестабілізувати або, навпаки, стабілізувати ситуацію з Поштовою площею.

Раніше "Апостроф" писав про те, як змінився Київ за 10 років.

  • Вас може зацікавити:

Потяг "Київ-Варшава" їхатиме ще швидше: з якого числа прискорять рейс

У центрі Києва відкрили виставку до другої річниці оборони Маріуполя: фоторепортаж

До Києва нарешті завітало метеорологічне літо: дані спостережень синоптиків