RU  UA

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Дві епохи на одному фото: фото залізничного вокзалу у Києві майже 100 років тому

Завдяки архівним світлинам можна не лише побачити, як виглядав Київський залізничний вокзал наприкінці ХІХ - на початку ХХ століття, а й побачити одразу дві епохи на одному фото. Так, у мережі опублікували світлину, де видну сучасну будівлю вокзалу та старі будиночки нагорі.

Фото опублікували на Facebook-сторінці "Спрага: в Києві цікаво".

"Вид з Батиєвої гори на Ж/Д вокзал. Архаїчний та прогресивний Київ в одному кадрі. 1930-ті роки", - йдеться у повідомленні до допису.

На світлині можна побачити старі приватні хатинки, а знизу видніється будівля залізничного вокзалу - такого ж, яким ми користуємося і сьогодні.

Київ-Пасажирський — позакласна пасажирська залізнична станція Південно-Західної залізниці, головна залізнична станція Києва. Входить до складу Київського залізничного вузла. Три залізничні вокзали станції Центральний, Південний та Приміський обслуговують усі поїзди далекого сполучення та приміські поїзди у напрямку Фастова, Коростеня, Ніжина, Яготина та Миронівки. За характером роботи — єдина пасажирська залізнична станція Південно-Західної залізниці.

Читайте також: Як виглядав Київ на початку ХХ століття: в мережі пригадали архівні фото

Київська залізнична станція побудована у 1868—1870 роках для обслуговування залізниць Київ — Балта і Київ — Курськ, будівництво яких було завершене 1870 року. До 1868 року залізниця дійшла до лівого берега річки Дніпро, але ще два роки під керівництвом інженера Аманда Струве будували міст через Дніпро. Станція тоді була в долині річки Либеді, на місці солдатських осель.

Перший поїзд із Курська на станцію Київ-Пасажирський прибув 18 лютого (2 березня) 1870 року.

Раніше "Апостроф" розповідав, як змінилася Бессарабка за 160 років.

  • Вас також може зацікавити:

Як виглядав Поділ у 1900-х роках: у мережі показали унікальні архівні фото Києва

Як відбудовували Київ після Другої світової війни: фото 1950-х років

Київ на малюнках Тараса Шевченка: у мережі показали, як виглядала столиця на початку XIX століття