RU  UA

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Відрізняється від попередніх: КМВА про ракетний удар по Києву 30 червня

Ракетний удар по Києву 30 червня відрізняється від останніх повітряних атак ворога по столиці – Росія може шукати нові тактики та методи для ударів.

Про це інформує Київська міська військова адміністрація.

Начальник КМВА Сергій Попко зауважив, що ракетний удар по Києву 30 червня відрізнявся від останніх, які завдала Росія:

"Сьогоднішній ракетний удар по Києву відрізняється від численних останніх повітряних атак ворога по столиці України. Противник ударив не в темний час доби, не комбінованим чи масованим обстрілом. Не балістичною зброєю чи крилатими ракетами з бортів стратегічних бомбардувальників".

На думку начальника КМВА, російські окупанти шукають нові тактики, методи та засоби для атаки:

"Агресор випробовує нові тактики - він шукає влучний час, методи і засоби аби вразити Київ. Бо столиця України завжди була і буде однією з найпріоритетніших цілей для загарбників!".

Разом з цим пресслужба Київської міської прокуратури повідомила, що розпочато розслідування через ракетний обстріл ворогом столиці:

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)".

За даними слідства, 30 червня близько 19:30 Росія вчергове порушила закони та звичаї війни, здійснивши ракетний обстріл цивільної інфраструктури м. Києва.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області", – йдеться у повідомленні.

Ми також писали, що кількість постраждали через російський удар по Києву збільшилась.