RU  UA

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10

Новини

18 вересня

Всі новини

Росіяни завдали по Києву балістичний удар: якими ракетами та які наслідки

Вранці у неділю, 18 серпня, російські терористи влаштували чергову ракетно-дронову атаку по Україні. Втретє за місяць столиця України опинилася під загрозою удару балістикою.

Про наслідки атаки повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

Ворог застосував балістичне озброєння для завдання ракетного удару по Києву близько 5-ї години ранку, а згодом, через дві години після першої атаки, було вдруге запущено крилату ракету по столиці. Спрацювали сили ППО, ракети було збито.

"Це вже третій обстріл балістикою столиці у серпні з чітким інтервалом у 6 днів між кожною атакою! Цей удар, за попередніми даними, був практично ідентичний двом попереднім. За інформацією, яка перевіряється, рашисти знову, втретє поспіль, скоріше за все застосували північнокорейські балістичні ракети типу "KN-23", - повідомили в КМДА, додавши, що балістичні ракети були уражені на підльоті до столиці.

Поряд з цим ворог запустив по Україні ударні дрони, які заходили в бік Києва практично одночасно з балістикою. "Шахеди" було збито українськими оборонцями неба далеко за межами міста.

Приблизно о 07:00 ворог атакував Київ вдруге, вже крилатими ракетами.

"Попередньо, тип озброєння на кшталт "Іскандер-К". Після тривалих складних маневрів територією кількох областей, ракети намагалися вразити цілі з південного напрямку. Станом на цю хвилину в Києві без руйнувань та потерпілих", - додали в КМВА.

В мережі показали приблизну траєкторію підльоту до столиці російської ракети під час другої атаки.

Нагадаємо, ввечері у суботу, 17 серпня, російські окупанти обстріляли Мирноград Донецької області. У результаті атаки щонайменше одна людина загинула, а ще четверо - отримали поранення.