RU  UA

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95

Новини

16 вересня

Всі новини

Між станціями "Либідська" – "Деміївська" проводять тестову обкатку поїздів

На перегоні між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» проводять тестову обкатку поїздів. Роботи ведуться в посиленому режимі, щоб вже найближчим часом відновити повноцінний рух "синьою" лінією метрополітену.

Про це повідомляють в КМДА.

"На перегоні між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» триває тестова обкатка поїздів і пусконалагоджувальні роботи. Наразі фахівці здійснюють перевірку та тестування всіх систем безпеки руху поїздів. Зокрема, перевіряють системи сигналізації та зв’язку, електропостачання, а також роботу системи автоматичного регулювання швидкості руху поїздів", - зауважують в повідомленні.

Під час цих тестових обкаток спеціалісти перевіряють ширину, просадку та кут нахилу колійного полотна. Паралельно фахівці проводять заміри та ведуть цілодобовий нагляд і спостереження за конструкцією тунелю. Перевірка відбувається з різною швидкістю руху поїздів:

"Тестують нову ділянку на різних швидкостях руху електропоїздів – від 25 км на годину з поступовим збільшенням до встановленої швидкості".

В КМДА нагадали, що запуск першого пробного поїзда з вагоном-колієвимірювачем відбувся у ніч з 30 на 31 серпня, перед пуском якого перевірили габарити тунелю.

"Пусконалагоджувальні роботи, перевірка та тестування є вкрай важливими перед повноцінним відновленням руху з пасажирами, оскільки справна робота всіх систем – основа безпеки руху поїздів", - додають в повідомленні.

Роботи ведуться в посиленому режимі для того, щоб вже найближчим часом "синя" лінія метрополітену відновила повноцінний рух – від станції "Героїв Дніпра" до станції "Теремки".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що мер Києва Віталій Кличко анонсував запуск пробного поїзда між станціями метро "Деміївська" та "Либідська". Відновлювальні роботи на перегоні перебувають на завершальній стадії.