RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Киян попередили про небезпечну концентрацію діоксиду азоту у повітрі

У Києві 17 вересня спостерігається погіршення якості повітря у зв'язку з великою концентрацією діоксиду азоту.

З таким попередженням виступили в Укргідрометцентрі.

Зазначається, що за даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ, середньодобова концентрація діоксиду азоту у повітрі міста перевищила гранично допустиму норму.

За словами синоптиків, суха та тепла погода у наступні дні, 18-19 вересня, сприятиме наявності вмісту діоксиду азоту в повітрі столиці. Очікується п'ятикратне перевищення гранично допустимої норми.

Фахівці попереджають, що це може негативно вплинути на самопочуття громадян. Зокрема, діоксид азоту може викликати подразнення слизових оболонок дихальних шляхів, ускладнювати дихання, спровокувати загострення хронічних хвороб дихальних шляхів чи негативно вплинути на стійкість організму до патогенів. При цьому за дуже великих концентрацій цей газ може призвести до отруєння та набряку легень.

Окрім того, є загроза збільшення концентрацій діоксиду сірки та формальдегіду у приземному шарі повітря через теплу погоду.

Поліпшиться ситуація 20-22 вересня, коли вітер з півночі та зниження температури посприяють зменшенню концентрацій шкідливих речовин.

Нагадаємо, раніше синоптикиня Наталка Діденко розповіла, чи загрожує українцям циклон середземноморського походження, який охопив низку країн Європейського Союзу.