RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Діденко на тлі стихійного лиха в ЄС заспокоїла українців

У вівторок, 17 вересня, циклон середземноморського походження, який охопив низку країн Європейського Союзу, не торкнеться України. Незначні дощі очікуються лише на крайньому заході країни та місцями на півдні.

Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко у соцмережі Facebook.

За її словами, на переважній більшості території країни буде суха погода антициклонального характеру. У зв'язку з цим - дощів не очікується. Винятком стануть лише західні області, де пройдуть локальні дощі, а також південь, де можливі грози.

"Одразу хочу заспокоїти українців - повінь нам найближчим часом не загрожує. Стихійне лихо, яке трапилося в Чехії, Словаччині, Румунії, Польщі, Австрії, викликане тривалими сильними дощами, які зумовив стаціонуючий циклон середземноморського походження. А точніше, генуезького... це була скоріше циклонічна депресія з кількома центрами низького атмосферного тиску. Важливо, що ця депресія, перемістившись із півдня, як вкопана, стала над центром Європи і поливала дощами аж до катастрофічних наслідків, включно, на жаль, із людськими жертвами. Нас хвилює, чи торкнеться це України? Ні", - йдеться у повідомленні.

Вітер буде східного напрямку, рвучкий, на Лівобережжі країни штормовий.

Температура повітря становитиме протягом дня від +23 до +28 градусів, на Закарпатті та біля Карпат - від +17 до +21 градуса.

У Києві у вівторок, за прогнозом, буде тепла погода з температурою повітря до +26 градусів. Сильний вітер вдень дещо вщухне. Опади малоймовірні.

"Надалі в Україні переважатиме суха погода, хіба лише 18-го вересня на заході та півдні - локальні дощі, температура повітря в більшості областей істотно не зміниться. Так, будуть пересушеними і повітря, і земля. Але знову кажу - краще вже така сухінь, аніж страшне стихійне лихо, як у центрі Європи", - написала Діденко.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що на південному заході Польщі та в Чехії через екстремальні зливи оголосили евакуацію людей з кількох населених пунктів. Також зупинили рух транспорту.