RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Збитки на 20 млн грн: на Київщині чиновники "заощадили" на шкільних укриттях

Детективи Бюро економічної безпеки у Київській області розслідують можливе привласнення коштів, виділених на укриття для навчальних закладів.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

За версією слідства, під час здійснення закупівель швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту для навчальних закладів у 2023-2024 роках службовці фірм за попередньою змовою з посадовцями органів держвлади та місцевого самоврядування, здійснили монтаж укриттів, які не відповідають вимогам Державним будівельним нормам В.2.2-5:2023 "Захисні споруди цивільного захисту".

Це підтвердили результати судової будівельно-технічної та економічної експертиз, проведені експертами.

"В рамках будівельно-технічної експертизи здійснено огляд найпростіших укриттів цивільного захисту у Київській області, в ході якого встановлені порушення вимог ДБН й ДСТУ та невідповідність предмета закупівлі, що призвели до розкрадання бюджетних коштів асигнованих на виконання Державної програми щодо забезпечення навчальних закладів укриттями цивільного захисту на суму 379 млн грн", - йдеться у повідомленні.

За захисними об'єктами у Київській області сума збитків сягає 20 млн грн, де замовником була місцева влада.

Детективи провели обшуки та вилучили документацію по вже виконаних контрактах щодо постачання укриттів.

Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що за п’ять місяців цього року, з березня по липень, Міністерство оборони виявило нестачу гуманітарних вантажів на 171,78 млн гривень.