RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Київ втрачає свою культуру": Кличко різко звернувся до влади, відео

Київ втрачає свою культурну спадщину, так як Мінкульт не бажає вносити пам'ятники культури в держреєстр. Київська влада не може приступити до реставрації.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

Як заявив мер, Міністерство культури і інформаційної політики ігнорує заявки влади Києва на включення об'єктів до реєстру культурних пам'яток.

"Уже кілька років Мінкульт не може розглянути список об'єктів, які Департамент охорони культурної спадщини щорічно подає до відомства. Тільки за останні три роки місто направило 32 заявки для занесення до держреєстру півтори тисячі пам'яток. Міністерство за цей час затвердило лише 23 об'єкти, 21 - внесли ", - говорить Кличко

За словами мера, така позиція Мінкульту призводить до того, що столиця втрачає свої пам'ятники - вони руйнуються. А місто не може почати реставраційні роботи там, де це потрібно. Він також додав, що це питання вирішиться найближчим часом.

"Наприклад, ми все ще чекаємо рішень щодо заводу Арсенал, заводу Ріхтера, іподрому. Необхідні документи нам передали ще три роки тому. Я вважаю, що таке неприпустимо. З цієї причини ми підготували звернення Київради до уряду, щоб він доручив Мінкульту розглянути в повному обсязі заявки, які подавалися. Розглянути та затвердити це звернення ми плануємо на найближчому засіданні Київради ".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві скасували локдаун в 1 травня.