RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Київ послаблює карантин з 1 травня: що буде дозволено

У Києві скасують локдаун з 1 травня, який ввели через розповсюдження коронавірусу в столиці. Кияни зможуть відсвяткувати Великдень та інші травневі свята в менш жорстких карантинних обмеженнях.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив на брифінгу.

З 5 травня навчання в школах буде відновлено. Набір першкласників також відновлять. З 1 травня повернуться до роботи і торгові підприємства. Кияни також зможуть користуватися наземним транспортом і метро, але мер закликає не зловживати рішенням влади і користуватися транспортом лише в разі потреби.

Віталій Кличко заявив, що локдаун в столиці дав позитивні результати. Кількість нових випадків зараження, за словами мера, знижується. При цьому залишається чималий ризик через травневі свята, а в Києві досі багато смертельних випадків від коронавірусу.

Нагадаємо, 28 квітня відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста, що складається з епідеміологів, вірусологів і інших фахівців, яка повинна була вирішити, чи варто продовжувати карантин у Києві після 30 квітня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що станеться, коли Київ покине "червону" зону карантину і які обмеження чекають киян в цьому випадку.