RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Маяк мужності та стійкості: Київ визнали найкращим містом світу у 2023 році

Київ славиться не тільки вишуканими стародавніми будівлями, але також є маяком мужності та стійкості проти російського агресора – саме так назвали столицю України експерти, які створили рейтинг сотні найкращих для життя міст.

Про це повідомляє worldsbestcities.

Читайте також: Київ уперше увійшов до рейтингу топ-100 найкращих міст світу

Так, експерти оприлюднили рейтинг "Топ 100 найкращих міст світу 2023 року для життя, роботи, інвестицій та подорожей". Лідируюче місце виявилося у Лондона, на другому місці Париж, далі Нью-Йорк та інші великі міста світу.

"Київ – великий діловий центр України. Житловий фонд міста представлений багатоквартирними будинками та сучасними житловими комплексами. Транспортна інфраструктура – це розвинена система метро та автобуси, тролейбуси та трамваї. Місто багате на пам'ятки", – написали про столицю.

За словами експертів, символом Києва є Києво-Печерська лавра, а головним здобутком столиці – її дух, який не змогли зламати російські окупанти.

"Мужній український народ перетворив російський план "Київ за три дні" на тривалу і зовсім не переможну війну для Росії", – йдеться у повідомленні.

Водночас, на таке звання відреагував постпред України Сергій Кислиця.

"Київ визнаний найкращим містом світу в 2023 році. Я так зворушений. Далі слідує Лондон (люблю це місто і сповнений заздрості), Париж і Нью-Йорк", - написав він у Twitter-акаунті.

Раніше ми писали, що Київ потрапив до топ-10 міст із найбруднішим повітрям.