RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На скільки подорожчає проїзд в транспорті в Києві: названа приблизна ціна

У Києві планують підвищити ціни на проїзд в громадському транспорті. Але жителі столиці будуть платити в маршрутках менше, ніж очікується.

Про це заявив "Апострофу" транспортний експерт Дмитро Беспалов.

Зростання ціни, на думку Дмитра, не уникнути. Але і 20 грн за проїзд очікувати не варто.

"Мені це нагадує історію про" проси 25, щоб дали 15 ". Це теж стандартна історія для комунальних підприємств, і вони ніколи не отримують повністю те фінансування, яке просять. Можливо і тут вони перебільшили певні моменти, щоб потім зійтися на меншому тарифі, типу 15 грн, тому що подорожчання майже втричі - я такого не пам'ятаю, і це завжди шок. Схоже на елемент торгу - давайте домовлятися посередині ", - вважає фахівець.

Експерт також зазначив, що було б вигідніше підвищувати ціну влітку, коли л юди у відпустках, менше пересуваються по місту і взагалі добрішими. Восени все повертаються до активної роботи, тому підвищенням ціни на проїзд можуть бути дуже незадоволені, додає він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Київрадою пройшла масова акція протесту профспілок транспортників. Працівники "Метрополітену" і "Київпастрансу" вимагали від депутатів прийняти рішення про підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті до економічно обґрунтованого рівня.