RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Кондиціонери, спецкнопка і фото водія: в Києві вводять нові стандарти для громадського транспорту

Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

"Місто посилює вимоги до перевізників, які будуть брати участь в конкурсі на перевезення пасажирів. Сьогодні Київ оголошує про новий стандарт маршрутних перевезень", - сказав Костянтин Усов.

Як заявив Усов, серед нових умов - забезпечення більшої доступності автобусів для маломобільних пасажирів і людей з інвалідністю, заборона звукового і візуального забруднення, наявність не менше 5 спеціальних кнопок зупинки на вимогу, обладнання салону кондиціонерами, системами обігріву та додатковим простором для перевезення не менше одного крісла колісного або дитячої коляски або велосипеда.

Крім того, також додається автоматичне оголошення зупинок українською та англійською мовами, яке буде дублюватися на електронному табло всередині і зовні салону автобуса, щоб інформація була доступна людям з порушенням зору. Салони також будуть обладнані валідаторами для е-квитка і GPS-системами.

"У салоні повинен бути розміщений інформаційний стенд затвердженого містом зразка. На ньому буде велика фото водія, номер автобуса, а також інша інформація по перевізника і контактів для зворотного зв'язку. Це дозволить пасажиру швидше відправити пропозицію або скаргу, яка буде обробляти міської контактний центр 15 -51, а також Служба комунальних перевезень. Вся інформація буде продубльована англійською мовою, - додав заступник голови КМДА. - Ми хочемо, щоб водії розуміли, що вони надають публічні послуги в столиці європейської країни. І якщо буде мати місце неадекватна хамську поведінку з їх боку - пасажири зможуть поскаржитися на таких водіїв "

Водії повинні бути забезпечені типовою форменим одягом.

Для участі в конкурсі перевізники зобов'язані подати автобуси із загальною місткістю не менше 50 місць. Вони також повинні відповідати екологічним вимогам стандарту Євро-5.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на відео потрапив маршрутник, який вирішив об'їхати пробку по тротуаруВ.