RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

У Києві йде будівництво метро на Виноградар: коли почне роботу

У столиці України триває будівництво нової станції метрополітену на Виноградар.

Як проходить будівництво, повідомляє "Сегодня".

На даний момент робітники прокладають тунель від станції метро "Мостицька" до станції "Сирець". Як заявили в компанії, роботи йдуть повним ходом на всіх ділянках будівництва метро на Виноградар. За словами представників підприємства "Київметробуд", зараз будують перегінні тунелі, зокрема, пройдено близько тисячі метрів правого тунелю.

"Готується демонтажна камера для прийому прохідницького щита "Галина". Відразу після його виходу на поверхню він буде знову переміщений на станцію "Мостицьку" для проходки лівого тунелю", - повідомили журналістам в компанії.

Так як довжина одного тунелю від "Мостицької" до станції "Сирець" становить 1300 метрів, щиту ще потрібно буде попрацювати. При цьому будівництво тунелю хочуть завершити наступними місяцями, щоб почати будівництво другого.

"У зв'язку з епідситуацією, яка склалася в світі та в Україні, графік будівництва метро на Виноградар трохи порушений. Втім, ми намагаємося надолужити згаяне", - повідомляють в підприємстві.

За їхніми словами, малоймовірно, що вийде відкрити станцію до кінця 2021 року. Точна дата невідома, але, найімовірніше, це буде навесні наступного року.

Також в компанії заперечують інформацію про подорожчання проекту будівництва.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що столичний метрополітен просить владу Києва в кілька разів підвищити тарифи на проїзд. За прогнозами експертів, проїзд таки подорожчає.