RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Києві підвищать ціни на проїзд в метро: названо максимальну вартість

Столичний метрополітен просить владу Києва в кілька разів підвищити тарифи на проїзд. За прогнозами експертів, проїзд таки подорожчає.

Про це повідомляє "Сегодня".

За одну поїздку пасажирам пропонують платити 20 гривень. Тобто підвищити ціну за проїзду хочуть в два з половиною рази. Зараз проїзд коштує 8 грн. Така ж ціна в Харкові, а в Дніпрі - на дві гривні дешевше. Але там тільки одна гілка і шість станцій.

"Я вважаю, що це недорого 20 грн, я ось на таксі я приїхала до метро за 60. Це не означає, що у мене дуже багато грошей. Просто я розумію, що 8 грн - це взагалі копійки", - говорить пасажирка.

Підвищити ціну вирішили через роботу метрополітену в збиток під час пандемії. У минулому році, коли рух поїздів зупинився через локдаун, підприємство втратило мільярд гривень. У 2021 році, за прогнозами експертів, ця цифра зросте до трьох з половиною мільярдів.

Метрополітен хоче залатати дірку в бюджеті за рахунок підвищення ціни на проїзд.

У транспортному департаменті Київради заявляють, що підвищити настільки - не дозволять. З урахуванням середньої зарплати максимальна ціна може становити не більше 15 грн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в КП "Київський метрополітен" пообіцяли, що нова ціна квитка буде "компромісною".