RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Парковка в Києві: влада готує неприємний "сюрприз" для водіїв

Київська міська держадміністрація переглядатиме ціни на паркування.

Про це йдеться в проєкті розпорядження, опублікованому на сайті КМДА.

Згідно з ним, ціна на паркування в центральній частині міста складатиме не більше ніж 35 грн/год, прилеглих до центру територіях – не більше ніж 25 грн/год. У спальних районах нічого не зміниться, тобто 5 грн/год. Ці зміни також внесуть до вартості одноденного та місячного абонементів.

"Чинні тарифи переглядаються уперше за 12 років. Вони не змінювалися з 2009 року, хоча з того часу ціни змінились на все, включно з обладнанням, енергоносіями та оплатою праці. Принциповим є рішення забезпечити киянам безкоштовне паркування вночі, у вихідні та святкові дні", - каже заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За рахунок підвищення цін він також обіцяє зменшити затори та шкідливі викиди автомобілів. Для оплати введуть електронні сервіси.

"Механізм електронної оплати виключає людський фактор і створює такі умови, у яких водіям не буде ніякого сенсу платити "самозванцям", оскільки це не звільнить їх від сплати за паркування за офіційним тарифом і від штрафу за його несплату", - пояснив Усов.

Раніше ми розповідали, що на базі сервісу "Київ Цифровий" запрацює програма, яка дозволить киянам шукати паркомісця, а владі - дізнатися, чи потребує місто додаткових паркінгів.