RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Платна парковка в київських дворах: влада обгрунтувала драконівський тариф

Киянам доведеться забути про безкоштовну парковку біля свого будинку. Столична влада планує брати з водіїв 25-35 грн/год.

Про це пише Telegram-канал PavlovskyNews.

Начальник Інспекції з паркування КМДА Дмитро Рахматуллін заявив виданню, що ніде не зафіксовано право людини паркуватися під своїм житлом. Він аргументував свою точку зору тим, що земля у більшості будинків належить місту, хоча мешканці платять за обслуговування прибудинкової території.

"Звичка всюди паркуватися безкоштовно залишилася, хоча всі ми знаємо, що нічого безкоштовного не існує і кожен квадратний метр столичної землі коштує шалених грошей", - сказав Дмитро Рахматуллін.

Він розповів про плани КМДА влаштувати платні парковки в тих дворах, чия прибудинкова територія належить місту. Жителі отримають час для розв'язання питання з оформленням землі, також вони можуть погодитися на розробку платних паркувальних місць.

Відзначається, що вартість паркування в залежності від місця розташування складе від 5 грн/год в спальних районах до 25-35 грн/год в центрі. Безкоштовно можна буде припаркувати авто тільки вночі та в вихідні дні.

Читайте також матеріал "Апострофа": Паркувальна мафія: як не платити нелегалам і зберегти "здоров'я" свого авто