RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Чи піднімуть тарифи на гарячу воду і тепло в Києві: комунальники дали несподіваний відповідь

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" поки не буде піднімати тарифи на опалення і гарячу воду для жителів столиці. А інформація про зростання тарифів на 30% не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба "Київтеплоенерго".

На комунальному підприємстві пояснили, що проект стосується розрахунків вартості тільки однією зі складових кінцевого тарифу - виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на 2020 рік. Тому ці розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача.

В "Київтеплоенерго" додали, що тариф на опалення і гарячу воду для населення залежить не тільки від цін на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, а й від вартості виробництва тепла на котельнях і станціях теплопостачання, а також вартості транспортування і постачання теплової енергії.

Проект тарифів розраховувався для актуалізації даних і подачі в НКРЕКП інформації щодо економічно обґрунтованих витрат підприємства, викликаних необхідністю:

  • забезпечити 10-денний запас мазуту для безперебійної роботи енергетичного обладнання;
  • компенсувати збитки, понесені ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через невідповідність ринкової і тарифної ціни газу для виробництва теплової енергії в листопаді-грудні 2018.

Проект тарифів тільки передано на розгляд в НКРЕКУ, повідомили в "Київтеплоенерго".

Нагадаємо, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заявив, що тарифи на гарячу воду й опалення в опалювальному сезоні-2021/2022 зростати не повинні.