RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Це - непопулярний крок: влада Києва анонсувала подорожчання проїзду в транспорті

Влада Києва готується до підвищення тарифів на проїзд в комунальному громадському транспорті заради його стабільної роботи.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, влада змушена йти на непопулярний крок з метою збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників.

"Сьогодні, в умовах підвищення тарифів на енергоносії, залишити вартість проїзду на існуючому рівні означає: загнати перевізників у боргові ями, а згодом і паралізувати роботу транспортних підприємств. Саме тому ми вимушені розпочати процедуру з підвищення тарифу. Наразі ми очікуємо пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і ми подамо пропозицію на обговорення громадськості", - заявив чиновник.

Поворозник підкреслив - в КМДА якомога довше намагалися відтермінувати момент підвищення вартості проїзду.

"Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносій для населення, а компенсувати різницю за рахунок місцевого бюджету, збільшувати фінансування на і так дотаційний громадський транспорт - просто неможливо. Такий крок може спричинити недофінансування міських програм, які є критично важливими для багатьох киян", - заявив заступник столичного міського голови.

Він окремо зазначив, що при цьому столиця зберігає всі наявні пільги на проїзд для киян.

Нагадаємо, в Києві регулярно змінюють графіки роботи громадського транспорту через проведення футбольних матчів. Так, останнього разу довелося закрити кілька станцій метро.