RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Київський завод "Більшовик" продали на аукціоні: що відомо про покупця

У середу, 27 жовтня, АТ "Перший київський машинобудівний завод" ("Більшовик") продали на аукціоні за 1,4 млн гривень.

Про це повідомляє "Суспільне".

Стартова ціна "лоту" становила 1389017000 грн, у аукціоні брали участь три потенційні покупці. Представниця ТОВ "Дженерал Комерс" збільшила вартість до 1429017000 грн і перемогла у торгах за 100% пакет акцій. Новий власник має змогу перенести робочі потужності до Жашкова та повинен погасити всі борги підприємства. Сторони мають 10 днів на підписання договору, 30 - на сплату суми.

Компанія "Дженерал Комерс" зареєстрована у 2018 році у Києві. Статутний капітал - 4 110 гривень. Керівником є Ігор Хижняк.

"Коли ми кажемо про право володіння, ми не говоримо про право власності — це право користування та розпорядження, оскільки власність де-юре є громади Києва — це комунальна власність, йде мова про 34 цехів, іде мова про величезну кількість об’єктів, які розташовані в центральній частині Києва, фактично 5 км від центру", - заначає керівниця напряму управління публічним майном Transparency International Ukraine Христина Зелінська,

Вона додала, що інвестор у разі придбання акцій зобов’язаний зберегти склад працівників у цехах.

"Земельна ділянка — це власність міста Києва. Треба буде провести серйозну роботу по зміні цільового призначення цієї ділянки", - додає експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на аукціоні Violity продають 2-гривневу купюру з цікавим номером.