RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Інфраструктура

Новини

28 вересня

Всі новини

Скільки авто їздить у Києві: озвучено свіжу статистику

У 2021 році у порівнянні з 2020 роком приріст середньодобової кількості автомобілів склав 21%.

Про це у коментарі сайту "Економічна правда" розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення повноважень самоврядування Костянтин Усов.

У КМДА підрахували, що максимальна добова кількість активних авто у столиці на січень поточного року становить 1,13 млн одиниць.

"Якщо всі ці автомобілі розмістити бампер до бампера на одному майданчику, їх площа дорівнюватиме площі масиву Оболонь", - розповів Усов.

Заступник київського міського голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Петро Оленич розповів про те, що середньодобова кількість унікальних транспортних засобів у столиці нині становить 820 тис. одиниць. У цей показник входить і "низький" трафік вихідних та святкових днів.

Всього за шість останніх років кількість автомобілів в українській столиці зросла в 1.7 раза. Київський мер Віталій Кличко раніше розповів про те, що 60% машин належать киянам (або мешканцям міста), 30% - населенню передмістя. Ще 10% – це транзитний транспорт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проїхатися в громадському транспорті Києва стане дорожче. Експерти назвали нове подорожчання цілком прогнозованим та нормальним явищем, обумовленим зростанням цін.