RU  UA

Ринок нерухомості в Києві: якими будуть новобудови та ціни на житло

У Києві під час повітряної тривоги припинятимуться всі роботи на будівельних майданчиках. Відповідне рішення ухвалили в КМДА, аби дати кожному можливість подбати про свою безпек. У столичному ЖК "Діброва парк" про нову норму вже знають та вітають таке рішення, хоча й говорять, що заходи безпеки впливатимуть на темпи будівництва.

Подробиці – у сюжеті Апостроф TV.

"Звичайно, це вплине у звʼязку з тим, що людині треба спуститися, перейти до укриття, побути там якийсь час – невідомо, скільки цих буде тривог – потім знову піднятися. Але життя людей понад усе, тож ми дбаємо про своїх робітників. Нам треба відбудовувати країну. Треба ж, щоб були працівники кваліфіковані", – пояснив інженер виробничо-технічного відділу генпідрядної організації Віталій.

Крім затримки термінів, забудовники вже прогнозують подорожчання житла. В першу чергу, через зростання долара та пошук нових постачальників матеріалів.

"У звʼязку зі здорожчанням долара здорожчали і паливно-мастильні матеріали. Логістика змінилася. Треба постачати обладнання з інших країн – з Китаю, з Європи – у звʼязку з відмовою категоричною від білоруських та російських матеріалів. Це призведе до здорожчення квартир відсотків на 10 – 30", – зазначив Віталій.

У тому, що ціни зростатимуть, запевняє і менеджерка відділу продажів ЖК "Діброва парк" Інесса.

"Вартість матеріалів зростає. У майбутні будинки, які в нас недобудовані, скоріше за все, доведеться замовляти все з європейського ринку, оскільки раніше ми користувалися послугами Білорусі й росії. Це було дешевше, якість була не гірша. Але ми розуміємо, що ціна була нижча. Багато заводів, на жаль, зараз в Україні розбито, тому в будь-якому випадку ми будемо звертатися до закупівель уже з-за кордону. Європейські ціни, ми всі розуміємо, вищі", – наголосила вона.

Попри те, що вартість квадратних метрів зростає, менеджерка Інесса каже, що в їхньому комплексі "Діброва парк" ще можна знайти квартири з довоєнною вартістю.

"Перед війною, наприклад, візьмемо однокімнатну квартиру – вона коштувала 55 тисяч доларів. В гривнях ціна залишилася сталою. В цілому, за рахунок курсу на даний момент люди вже можуть придбати таку ж однокімнатну квартиру за 35 тисяч доларів. Це дуже вигідно", - додала Інесса.

Попри те, що повномасштабна війна в Україні триває, великий бізнес та кожен українець продовжують тримати свій економічний фронт. У ЖК "Діброва парк" планують ввести в експлуатацію перші будинки ще до кінця цього року, і українці зможуть будувати нове життя в новій затишній оселі.